Davy Kestens

In juni 2017 publiceerde ik mijn eerste boek, Bij Voorbeeld. Je kan mijn werk steunen door het via www.bijvoorbeeld.be te kopen, of hier gratis lezen.

Davy Kestens

Ondernemerschap was geen keuze van het één of het ander. Het was geen concept zoals je een beroeps- of studiekeuze maakt. Na mijn middelbaar amper afgemaakt te hebben, ben ik bij een softwarebedrijf gaan werken. Ik heb daar vrij snel beseft: kijk, ik vind dit niet tof. Ik doe heel graag wat ik doe, en ik denk dat ik daar heel goed in ben, maar voor alles mijn hand moeten opsteken, nee. Ik doe liever mijn eigen ding. Rond die periode heb ik veel boeken over start-ups gelezen. Niet zozeer het uitbouwen van grote bedrijven, maar meer zo het concept van je eigen lot bepalen, je eigen ding doen en dat intrigeerde mij heel erg. Dat inspireerde mij. Ik denk dat het gewoon heel erg werkt met mijn karakter, dat ik altijd ondernemend ben geweest, maar het zelf gewoon niet door had.

Twee dagen voor Volkswagen een winactie startte, beseften ze dat ze customer service moesten leveren. Ik had daarvoor al iets soortgelijks gebouwd. Ze vroegen mij of ik hen kon helpen. Het systeem was absoluut niet klaar, maar ik heb ja gezegd. Daarna schreven ze een enorm goede reference letter. Ik heb dat dan als case study gebruikt om kapitaal op te halen en andere klanten te zoeken.

Alles is met vallen en opstaan gebeurd. Ik heb veel fouten gemaakt. Ik maak dagelijks nog veel fouten, ik ben daar vrij goed in. Ik denk niet dat ik zoveel mentorship gehad heb, maar dat veel van mijn beslissingen een buikgevoel zijn. Maar het is af en toe goed om een bepaald boek te lezen om eens een check te doen. Zoals The Hard Things about Hard Things van Ben Horrowitz.

Nummer 1 tip als je geld ophaalt: haal meer op dan je denkt nodig te hebben, minimum het dubbele. Als je iets onder het miljoen denkt, ga dan voor het vijfdubbele. Geld gaat veel rapper op vanaf het moment dat je beseft dat je heel veel dingen hebt waarvoor je moet betalen. En houd altijd twintig tot dertig procent aan de kant waarvan je denkt dat je ze in twee jaar niet gaat uitgeven, want dat ga je absoluut doen.

Silicon Valley heeft de grootte van Vlaanderen. Ze zouden hier meer moeten samenwerken en beseffen dat het één ding is. Buiten de grenzen kijken in plaats van naar onze buursteden. De Corda Campus is echt super, dat is een soort Google-campus voor start-ups aan het worden.

Ik ben van mening dat voor bedrijven de enige manier om te overleven, het differentiëren op customer service is. Er zal niets anders zijn. De reden waarom mensen naar Hilton gaan en niet naar Sheraton is omdat zij vinden dat de service in het ene hotel beter is dan in het andere. Voor de rest zijn dat allemaal topbedden hé.

Het probleem met toptalent is dat zij overal een job kunnen krijgen, en overál een dikbetaalde job kunnen krijgen. De mentaliteit verandert. Geld is niet meer zo nummer één, maar levenskwaliteit, uitdagingen en zich geapprecieerd voelen zijn dat wel.

Wat de werknemers van Sparkcentral gemeen hebben, is dat ze hier niet enkel werken voor een loontje, maar effectief geloven in wat wij aan het doen zijn. Je moet hier niet eens komen opdagen, zolang je je werk gedaan krijgt. Er is een heel hoge vorm van accountability. Er is maar een regel: get your shit done en beïnvloed de productiviteit van je collega’s niet. Ik moet nooit iemand zeggen wat ze wel of niet mogen doen. Dit is gewoon een leuke plek omdat niemand als een kind behandeld wordt, en in ruil gedraagt niemand zich als een kind. Tenzij we Halo aan het spelen zijn.

Ik heb geleerd dat ik heel vaak moet zwijgen, anderen krediet moet geven en laten nemen.

Vanaf het moment dat je mensen uurtjes begint op te leggen: je mag zo lang plaspauze hebben en je mag om zo laat een koekje eten, dan kan ik je garanderen dat mensen klaar staan om op het einde van de werkdag naar buiten te spurten. Dat werkte in een industrieel tijdperk waar je bepaalde mensen aan een machine moest hebben, maar in een moderne werkomgeving lukt dat gewoon niet meer. Je moet mensen vertrouwen en hun ding laten doen. Dan ga je zien dat je topmensen kan aanwerven.

Ik ben enorm trots op mijn madam.

Ik zou in het vijfde middelbaar gestopt zijn met school. Ik denk niet dat ik sinds toen iets heb bijgeleerd.