Een jammere trend in de media, deel 2

Afgelopen weekend was Noël Slangen te gast in Terugblik, waar hij oa sprak over de jammere trend in de media, waarin er voor elke mening een anti-mening moet zijn, waardoor reële verhoudingen foutief weergeven worden.

Vandaag open ik de website van deredactie.be, waar een andere trend opduikt: negatief nieuws. Nieuws waar je per definitie weinig mee opschiet, maar een soort van schrik creëert die buiten proportie is. Afgelopen week was het al prijs, met de bijna botsing in Oost-Vlaanderen. Afgelopen jaar speelde een gelijkaardig scenario zich in Zaventem af (Onderzoek naar bijna-botsing tussen 2 vliegtuigen op Zaventem). Ik vraag me ten zeerste af waarom zoiets in de media moet komen. Niemand wint. Passagiers krijgen meer schrik om te vliegen, autoriteiten verliezen begrip.

Vandaag blijft het echter niet bij één negatief feit van één medium. Zie hier mijn interpretatie van vandaag’s headlines van onze media.

Prullenmand.
Jobs op de helling.
Oorlog.
Moet redden.
Ontslagen.
Racisme.
Radicaal.
Onmogelijk.

Dit zijn de kranten die we met z’n allen lezen. Terwijl er voldoende positief nieuws is. Seks verkoopt, maar angst doet niet onder. Je kan ten slotte ook voor een eliminatiedieet gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.