Een uitgebreide update sinds ik ging wandelen

Hi!
Een hele poos geleden sinds ik mijn laatste nieuwsbrief verzond. (7 september om correct te zijn). Sindsdien wandelde ik een goede 900 kilometer naar Santiago de Compostela, bezocht ik een vriend in Aarhus, ging ik naar DevCon4 in Ethereum en blaasde (blies? bloes? blees?) ik mijn podcast nieuw leven in.

Waar waren we?

Net voor ik vertrok publiceerde ik een blogpost over de Schild en Vrienden reportage, waar ik alweer spijt van heb. Niet dat ik mijn woorden terugneem (of de blogpost verwijder), maar ik heb me laten meeslepen. Tijdens mijn wandeling had ik tijd om na te denken, en vond ik geen antwoord op de “waarom reageerde ik daar eigenlijk op?”-vraag.

Anyway.

Mijn reisgidsen staan nu ook twee maanden online. Zoals verwacht verkopen ze als zoete broodjes helemaal niet, en dat is okay. Ik werk rustig verder. Ik bereid momenteel mijn “Camino”-versie voor.

PS: Aan zij die me hun adres toestuurden: een paar van jullie hebben postkaartjes ontvangen. 🙂 Ik probeer te roteren.

Waar zijn we?

Er is zoveel gebeurd in de laatste twee maanden. Ik weet niet goed waar te beginnen.

Mijn wandeling naar Santiago ging letterlijk en figuurlijk op en af. De eerste en derde week waren prachtig (nieuwe vriend). De tweede week was zwaar kut, tussen Bilbao en Santander. De laatste twee weken waren prima. In totaal liep ik 31 dagen en 920 kilometer, als ik moet gokken. Da’s niet slecht. Kijk hoe bruin ik was (meer bewijs). Het was wederom een geweldige ervaring, met wederom de aankomst in Santiago als anti-climax. Het toont je waarom een doel ondergeschikt is aan de weg die je aflegt. Ik moet er ook bij vermelden dat het de derde keer in een jaar is dat ik er aankwam, en het nieuwe is er dan wel van af. Ik moet mijn foto’s nog sorteren, dat is voor later. Hier is de eerste en laatste foto die ik tijdens de reis trok. Zie ook de hoogste foto (grote panoramafoto) en mijn aankomst in Santiago op 10 oktober, exact (op een kwartiertje na) 27 jaar na mijn geboorte 🙂 (Ik ben nu ook wereldreiniger.)

Daarna bezocht ik Alex in Aarhus, om hem een schilderij van Charlotte af te geven, en een paar dagen bij hem te spenderen. (Ondertussen deed ik ook een succesvol bod op een 2x2meter werk van Charlotte, joehoe! Het linkse werk. Dit hang ik ergens in mijn toekomstig kasteel, in de Kobe I kamer. Of de kinderkamer, Kobe II.) Denemarken is wat je kan verwachten van Denemarken. Mooi, plat, weinig aan de hand. Warme mensen. Grappig taaltje.

Daarna ging de reis verder naar DevCon4, dé Ethereum-conferentie (jaarlijks). (Voor de kenners en fans.) Ik schreef op mijn Engelstalige blog, belgianboy.com, een dagelijks overzicht. Zie dag0dag1dag2dag3.
Als je geen idee hebt wat dit allemaal betekent: geen paniek. Over een vijftal jaar zal het allemaal duidelijk worden, en zal je met blockchaintechnologie werken, al dan niet bewust. Nu is het allemaal erg speculatief en is het zoeken naar de doorbraak. Dit heeft ook te maken met het werk dat ik in Wenen zou doen.

Dat brengt mij bij de laatste update: Kobe praat met (zichzelf). Zoals je weet ben ik niet (meer) actief op sociale media. Geen Twitter, geen Facebook, geen Instagram, geen LinkedIn. Noppes, behalve Reddit. Maar ik deel nog steeds graag over mijn leven, over wat ik doe, de mensen die ik ontmoet (want die zijn zo interessant!), de dingen die gebeuren, waar ik ‘s nachts wakker van lig (toppiekeraar), enzoverder.
Ik speelde al een tijdje met het idee om een dagelijkse opname te doen. Daar startte ik op 18 oktober mee. Ondertussen besef ik dat dagelijks opnemen en uploaden onhaalbaar is, en probeer ik een paar keer per week te updaten. Ik doe dit in audioformaat omdat ik zo een prachtige stem heb graag praat. Ik heb die afleveringen aan mijn podcast toegevoegd. Die heet ook niet langer “De Kobe van Reppelen Show” maar “Kobe praat met (zichzelf).” Ik probeer het daar allemaal wat te bundelen.
Zoals altijd heb ik geen idee wat ik hier eigenlijk mee wil bereiken, maar zoals altijd vind ik het best wel spannend. Via deze link vind je een overzicht van de opnames.

Waar gaan we naartoe?

  1. Midden januari verhuis ik naar Wenen! (Mijn opzeg voor het appartement in Antwerpen is ook al op de bus.) Bij zo’n verhuis komt heel wat kijken, maar dat komt allemaal goed. Ik ga trouwens een aantal boeken verkopen (dit is ongeveer éénderde), evenals meubilair. Ik zal dit waarschijnlijk via 2dehands doen, maar als je een keertje wil komen kijken en uitkiezen, laat me dan iets weten. (Eigenlijk verkoop ik alles behalve krok en turtel.)
  2. Ik heb financieelonafhankelijk.be vastgelegd. Ik ga deze website opvullen met alles wat ik over het thema weet. Onafhankelijkheid (in de breedste zin, van soevereiniteit tot anarchokapitalisme tot mensenrechten) is een thema dat me dierbaar is en geld is iedereen dierbaar. Waar onze paden kruisen zal ik mijn kennis neerpennen over dingen zoals een “safe withdrawal rate,” kopen versus huren (oei oei), portfolio’s (aandelen en obligaties en cash enzo), het verschil tussen vermogen en rijkdom, et cetera. Natuurlijk zal ik ook brandhout maken van ons pensioenspaarsysteem. Ik lees al zo’n vijf jaar over dit thema en ik voel dat de tijd rijp is om er over te schrijven.
  3. BOEK TWEE. Ik moet nog zo’n 9 maanden digitaliseren. Dat is een werkje waar ik me een aantal weken voltijds achter moet zetten, en dan kan ik de volgende stappen zetten. Ik zou dit graag afwerken voor ik naar Wenen verhuis.
  4. In december bezoek ik prachtige signorita* in Rome. Elk excuus is goed om naar Italië te gaan. Voor de rest van het jaar ben ik uitgereisd, het is goed geweest. Denk ik.
  5. Ondertussen schaaf ik vitale kennis bij, zoals de ins- en outs van vaginale elasticiteit.

 

Met veel liefde, en een beetje zelfspot.
– Kobe

Visit Italia, be my señorita. (Love$ick)

(Ik verstuurde deze post eerst als nieuwsbrief.)

2 reacties

fighttofire 5 november 2018 Reageer

Bedankt voor de update. Ik vroeg me al af waar je zat.
Leuk om te lezen dat je je ook gaat bezighouden met Financiële Onafhankelijkheid [Financial Independence].
Je hebt hoogstwaarschijnlijk zelf al heel wat in gedachten maar als je zin hebt om samen iets te doen rond FO/FI, laat maar weten 😉 Ik ben er zeker van dat ik heel wat kan leren van jou en al zeker op vlak van schrijven.

Kobe van Reppelen 6 november 2018

Ha, graag! Ik ga wel alles in het NL doen. Ik wil de komende weken een paar introductie-artikels schrijven. Heb je iets specifiek in gedachten? >80% is trouwens indrukwekkend. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.