Een zelfstandige update: juli

Hi iedereen!

Een korte update achter Kapitein Kobe en mezelf, met een paar feitjes,weetjes en aankondigingen.

 • De boeken-actie, waarbij ik een boek weggaf (30+ ontvangers), ligt momenteel bij de dossierbeheerder van bPost. Blijkbaar zijn mijn 33 envelopes niet verstuurd (vandaag 10 dagen geleden op de post gedaan), maar er staat op elke brief een afzender (mijn adres). Ik heb goede hoop dat er ergens een fout gebeurd is, en het snel in orde komt. Working on it!
 • Een dikke week geleden publiceerde ik mijn eerste snippet. Dit is een nieuwe categorie op de website, die ik als volgt beschrijf:
  Image
  Via de Snippets deel ik kleine glimlachjes. Ik probeer ‘t dagelijks te doen, dus stay tuned!
 • Ik heb een nieuwe blogpost online! Ik weet niet wat mijn gevoel bij de tekst is. Op dit moment een goede “meh”. Goed bloggen vergt tijd, maar ik moet ergens beginnen. Check daarom m’n blogpost over creativiteit en waarom ‘t belangrijk is een glimlach op iemand’s gezicht te toveren: klik hier.
 • Ik ben een beetje aan ‘t slabakken wat de publicatie van podcasts betreft. Daarom ga ik er deze week 2-3 publiceren, waaronder Peter Perceval, Karolien Olaerts en Lotta Beck. Volgende we(e)k(en) kan je je verheugen op Eefje Depoortere, Alexander De Croo, Herman Brusselmans, Rudy Heylen, Hannelore Nys, Pascal Paepen, Joël De Ceulaer, Louis Jonckheere, Inge Geerden en Ezra Eeman.
 • Ik werk aan een paar fysieke producten die uit de podcast ontstaan. Twee voorbeelden zijn Eva Mouton’s webshop en The School of Life. Ideetjes die mij te binnen vallen: alle antwoorden op “U heeft 30 seconden voor een boodschap van Algemeen Nut” bundelen, aangevuld met mijn meest gestelde vragen en in een boekje gieten (kan ook in kaartvorm, zoals de Prompt Cards van The School of Life). Of een serie rond drie grote Belgische denkers. Of mijn lessons learned van 40 gasten. Of postkaarten met de meest in ‘t oog springende quotes. Of bierviltjes. Of filmpjes en die op Youtube plaatsen (ik houd van m’n slowmo-camera). Of een “how to podcast”-cursus. Of een fysieke workshop, zoals Caroline Vermeir van Studio Caro voordoet (maar dan moet ik eerst weten wat mijn “expertise” is). Het gaat er vooral op neerkomen om dingen uit te testen. Te experimenteren. Als je interesse hebt in één van bovenstaande ideetjes, laat me dan iets weten! Ik zet één van dees een pre-order formulier op (als je een bedrijf kent dat minstens 50 boekjes wil pre-orderen, trakteer ik op een koffie of twee!).

Goed, het is allemaal erg spannend. Cool. Ondertussen is m’n zelfstandigen-leven helemaal van start gegaan. So far:

 • .. betekent “zelfstandige” niet “fun” of “zekerheid”, je moet nog altijd een (strikt) schema hanteren, anders krijg je niets gedaan
 • .. heb ik vrijheid om heel veel interessante mensen te ontmoeten. Vorige week zat ik met een superleuk koppel samen (die niet geabonneerd zijn op deze nieuwsbrief dus er is nog werk aan de winkel! hihi) en Niels van Conversation Starter (Belgische startup met een leuk product en team).
 • .. voel ik mij 98% van de tijd verloren, en ervaar ik 2% van de tijd een soort van “bliss”. Ik kan ‘t moeilijk beschrijven. Die twee procent is “DIT GAAT DIK LUKKEN IK WORD HELEMAAL GELUKKIG EN HALF MILJARDAIR”. Die overige procenten zijn “GE MOET U NOG AANSLUITEN BIJ 101 FONDSEN EN MORGEN 5U IN DE TREIN ZITTEN EN BETERE BLOGPOSTS SCHRIJVEN EN NIET ZO STOM DOEN TEGEN MEISJES (sorry I.) EN BLA BLA”.
 • .. maak ik meer kosten dan voorzien, hey ho!
 • .. heb ik nog meer nieuws, maar dat komt later!

Groetjesssssssssssss

Bxlmans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.