Formats

Als er één ding waar ik energie van krijg is

Als er één ding is waar ik energie van krijg

Als ik van één ding energie krijg, is het nieuwe dingen proberen

Nieuwe dingen proberen. Daar krijg ik energie van.

Vandaag schrijf ik de verschillende formats voor verschillende ideeën neer. Een format is een samenvatting van, in dit geval, mijn Youtube-show. In de eerste plaats schrijf ik zoiets voor mezelf. Wie is mijn luisteraar? Waaruit bestaat de show? De frequentie? Et cetera.

Ik kom helemaal niet uit een journalistieke achtergrond, dus dit is scary. Maar ook spannend. Want van de Youtube-show wil ik écht iets groots maken, of toch groots in mijn ogen. De podcast gaat richting 100 000 downloads voor het einde van dit jaar. De Youtube-show gaat dat zwaar overschrijden, op drie manieren:

Format 1. Ciao Kerktoren (working title): dieptegesprekken met bekende en onbekende gasten, waar hun leven, visie, werk, relaties en toekomst centraal staan. Focus op het waarom en hoe zij de norm niet respecteren, en hun eigen ding doen. De Kapitein Kobe podcast met video, 36 afleveringen. Geen tot beperkte link met actualiteit.

Format 2. Terugblik (working title): wekelijks kwartier waarin een gast zijn of haar hoogtepunten van de afgelopen zeven dagen deelt. Link met actualiteit.

Format 3. (geen naam): verschillende gasten met (niet) complementaire meningen rond de tafel brengen, en bewijzen dat je ook online goede discussies kan voeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.