Haatmails met Karel

Gisteren was het nog eens zo ver, een anonieme haatmail. Of noem het desnoods minder constructieve feedback. Afzender: fuckoff@fuckoff.com. Verstuurd op een uur waarop de meeste mensen vredig in bed liggen, en uiteraard anoniem. Ik kan het met zekerheid zeggen, want mijn antwoord, Ik volg niet. Kan je jezelf verklaren?”, resulteerde in een Mail delivery failed: returning message to sender.  De boodschap is thans contradictorisch: mij fuckoff vertellen en toch deze blog lezen, wat voor een persoon ben je dan?

Het mooie is dat dit bericht me herinnerde aan mijn gesprek met Karel van Eetvelt, over anonieme haatmails. Beluister onderstaand stukje vanaf hier: https://overcast.fm/+FxkcJ4ST0/29:36

Hoe ga je er mee om wanneer iemand je onderuit haalt?

“..steek uw tijd daar niet in want het zijn vooral mensen die een frustratie hebben. Je moet daar de frustratie, de onderliggende frustratie uit kunnen detecteren en daar kan je dan wel iets mee doen, maar al de rest… weg ermee.”

Van wie neemt u wél kritiek aan?

“Van mensen die mij rechtstreeks durven aanspreken. Er zijn er veel die anoniem schrijven: dat is recht de vuilnisbak in.”

Aan de afzender, die dit ongetwijfeld leest (want zo gaat dat nu eenmaal): laat nog eens van je horen.

Foto van cityofhumans.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.