Het eliminatiedieet, met dank aan de Duitsers!

Sinds ik in Duitsland gewoond heb, volg ik een eliminatiedieet – niet te verwarren met wat de Duitsers historisch gezien onder die term verstonden. Nee, sinds ik op mijn eentje een jaar lang in een vreemd land met een vreemde taal en vreemde mensen (vreemd bijv.naamw. Uitspraak: [vremt] – niet bekend of niet uit je land). Ook niet te verwarren met de traditionele betekenis van het eliminatiedieet, een dieet dat wordt gebruikt bij het opsporen van voedselallergieën.

Food

De eerste plek waar ik in Duitsland begon te elimineren, was eten. Weg met suiker, weg met frisdrank, weg met brood. Ok? Weg met patatten, weg met margarine, weg met pizza. Enzovoort, enzoverder. Om uiteindelijk een voedingspatroon op te bouwen met dingen die ik wél kon verdragen, en mijn slank *kuch* lijntje kon onderhouden.

Stuff

Voor de 100 stuff challenge ben ik nog niet klaar, met m’n 200+ boeken (hoewel boeken blijkbaar niet meetellen), maar “Less is more is helemaal waar” – Kobe van Reppelen. Minder materiaal bezitten, oude rotzooi verkopen, weggeven of doneren, of weggooien. Minder materiaal is minder mentale belasting is mee fun. Vandaag de dag focus ik op de dingen die mij regelmatig plezier brengen, en niet die dingen die misschien ooit eens een glimlach op m’n gezicht toveren.

People

Misschien de moeilijkste, maar van zodra je afscheid leert nemen van de mensen die enkel maar negatief zijn, zal je je een pak beter gaan voelen. Het leven is kort. Zelfs als ik 90 jaar word (want jij en ik zijn bovengemiddeld), zit ik met 25 al goed op weg.

eliminatie
25/90

Media

Ha, mijn stokstaartje, media! Ik zou graag zeggen dat ik geen media volg, maar dat klopt niet. Ik kijk nog regelmatig op De Redactie of andere, internationale, websites. Tot vorig jaar had ik een abonnement op The Economist (op aanraden van Jan Puype). Maar de kentering is wel ingezet: weg van dagelijkse media, op naar boeken. Het is veel interessanter om de geschiedenis van pakweg vluchtelingen in Europa te kennen, dan het laatste nieuwe incident in Keulen, Berlijn of bij Francken te volgen. Bij actualiteit zit je namelijk met twee problemen: onvolledige kennis en uiteenlopende belangen. Als lezer word je daar amper slimmer van. Dus hup, aan het lezen! 20 pagina’s per dag, en je bent vertrokken. Ohja, en zet de notificaties van je smartphone uit. Andere aanraders zijn: je scherm op zwart-wit (Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Aangepaste weergave -> Kleurfilters -> Grijstinten) en alle appjes op één pagina.

homescreen

eliminatie

widgets

eliminatie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.