Het is maar een hokje

08u07 – Zaventem

Behalve de fantastische prijs van €9.40, biedt Ryanair tegenwoordig ook goede vluchturen. Om 8u35 vertrekt het vliegtuig naar Hamburg, een vlucht van 80 minuten. Vanuit Bokrijk vertrek je best om 5u40 met de eerste trein. Deze trein komt zo goed als altijd te laat, alsook deze morgen. Dat is op zich geen groot probleem, behalve dat je Leuven slechts 13 minuten overstaptijd hebt. Vandaag kwam alles in orde. Om 7u27 aankomen in de luchthaven, langs de extra controle aan de ingang en de échte security: in Brussel gaat het allemaal vrij vlot. Reken op zo’n veertig minuten van deur tot gate.

Vliegen met Ryanair heeft iets anarchistisch. Aangezien de meeste mensen voor een willekeurige zetel opteren, kan het niemand echt schelen wanneer ze instappen. Tot ze een rij van aanschuivende mensen zien staan. Dan wil iedereen zo snel mogelijk instappen. Ik snap dit concept niet. In de bus of trein, waar geen vaste plaatsen zijn, geldt de wet der snelsten (of oudsten). Voor een vliegtuig, met vaste plekken, ga je toch niet aanschuiven? Het nut ontgaat mij.

Maar mensen denken graag in hokjes. Als je dit leest en je je laatste bezoek aan onze luchthaven kan herinneren, weet je dat er in hal A elektronische loopbanden zijn. Gate A60, van waar ik dit typ, ligt relatief ver achterin, en den deze moest naar het toilet. Hoekje om: mannentoilet afgesloten. Jammer. Dan maar bij de vrouwen. Ik sluit me op in een kotje, merk dat er bij de vrouwen doekjes liggen om de WC-bril zuiver te maken (ligt dat ook bij mannen?), doe mijn ding met de bril naar beneden en kom naar buiten. Een verwarde vrouw wandelt binnen. Ze kijkt me aan, met een soort van instinctieve angst. Ik ben het maar, denk ik. Ze gaat terug naar buiten. Komt terug naar binnen. Terug naar buiten. Tot een andere vrouw binnenwandelt, die ze beslist te volgen. Een man in een vrouwentoilet – ongehoord! Op het bordje stond toch “Vrouwen”??

Het is maar een hokje.

Hi, ik ben Kobe. "Kobe van Reppelen is a 25-year old writer and entrepreneur. After having lived in Belgium, Brazil, and Germany, he now travels the world looking for the best stories from extraordinary people. In these stories, he details the lives, choices, and careers of people ranging from ministers to billionaires and artists. His unique style of interviewing helped his podcast become one of the most popular Belgian podcasts. He is currently working on his first book, bundling the most valuable lessons into a gateway to self-fulfillment."

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.