Het Leven In

Het Leven in Porto, Lissabon of Hamburg

“Een paar vragen voor hedendaagse ontdekkers”

Wanneer ik de wereld rondreis vraag ik me vaak af wat het is dat mensen motiveert om hun thuis te verlaten en nieuwe plaatsen te ontdekken. Ja, er is de nieuwigheid-factor, het ontdekken simpelweg omwille van het ontdekken, maar dat is niet het hele verhaal? Zou het kunnen dat reizen de kans biedt om iets over onszelf te leren, op dezelfde manier waarop een goed boek, een ritmisch nummer of indrukwekkende film dat doet? En als het antwoord op die vraag positief is, hoe begin je er dan aan?

De eerste keren wanneer ik op mezelf reisde, zocht ik regelmatig de “Top Tien Beste Bezienswaardigheden” op, zowel on- als offline, maar sindsdien apprecieer ik een iets persoonlijkere manier om steden te ontdekken. Een manier die niet draait om het vinden van antwoorden, maar integendeel, het stellen van de juiste vragen.

Dat is hoe het idee voor de “Het Leven In”-reeks ontstond: mijn manier om een stad te ontdekken, met haar kleurrijke straatjes, historisch belang en verborgen parels. De vragen in dit boek geven me ruimte om stil te staan bij mijn ontdekkingsproces. Ze doen me groeien van toerist tot ontdekker, tot iemand die zich zowel fysiek als mentaal moeiteloos door een landschap beweegt – en ik hoop dat ze hetzelfde effect op jou hebben.

De Engelstalige versies vind je op belgianboy.com/kobes-books/whats-life-like.

Porto

Porto neemt een speciale plaats in mijn hart in. Ik spendeerde regelmatig wekenlang bij Nuno, ik ontdekte de vele wijnproducenten met Alessandra en kwam hier na vierhonderd kilometer tijdens mijn eerste pelgrimstocht even tot rust. Het is ook makkelijk om verliefd te worden op de heerlijke tripas à moda do Porto en een goede Vinho do Porto.

Te koop op Amazon. Ook beschikbaar in hoge kwaliteit om zelf af te printen: Het Leven in Porto (PDF).

Lissabon

Ik heb door de jaren heen Lissabon regelmatig bezocht – een stad die bekend staat voor zijn rijke historische en culturele achtergrond. Ik vraag me af hoe, eeuwen geleden, de Portugese ontdekkingsreizigers naar de eeuwige horizon keken, terwijl ze zich op hun heroïsche tochten voorbereidden. Vanop het Praça do Comércio tot de vuurtorens langs het water, overal in Lissabon voel je de aanwezigheid van de rijke Portugese geschiedenis.

Te koop op Amazon. Ook beschikbaar in hoge kwaliteit om zelf af te printen: Het Leven in Lissabon (PDF).

Hamburg

Ik ben een ongelooflijke gelukzak – een jaar in Hamburg wonen en werken, tegen de achtergrond van Altona, was een geweldige ervaring. De twaalf maanden in Noord-Duitsland waren voldoende om Duits te leren, en om één van Europa’s meest romantische steden in mijn hart te sluiten. Sindsdien keer ik elke paar maanden terug naar de stad aan de Elbe. Ik hoop dat jij minstens evenveel plezier beleeft in Hamburg als ik – of misschien zelfs meer.

Te koop op Amazon. Ook beschikbaar in hoge kwaliteit om zelf af te printen: Het Leven in Hamburg (PDF).