Hey Peter Perceval! Vertel je verhaal eens.

 

Peter leerde ik dankzij FlandersDC kennen, tijdens een pitchworkshop op 12 december 2015 in de Corda Campus. Wie is Peter Perceval? Peter is voornamelijk schrijven, en regisseert theaterstukken. De kans is groot dat je de afgelopen twintig jaar met zijn grappen gelachen hebt, al werkte hij vooral behind the scenes. Alex Agnew, Geert Hoste en anderen van dat kaliber hebben geen geheimen voor Peter.

“Toen ik 5 was, vroeg mijn kleuterjuf, juffrouw Julia mij wat ik wilde worden als ik groot was. Ik zei zonder te aarzelen: “Ik wil schrijver worden”. Laat het duidelijk zijn: het is een roeping. Om eerlijk te zijn: ik was deze anecdote vergeten tot ik haar een paar jaar geleden weer ontmoette tijdens een boekvoorstelling en ze me herinnerde aan mijn boude ambitie. Maar het is me daardoor wel duidelijk geworden dat al mijn professionele avonturen deel uitmaakten van mijn lange reis naar volwaardig schrijverschap. Theater, scriptschrijver, journalistiek, marketing, leraar, het waren allemaal bouwstenen voor mijn ambacht.”

Waar ik met Peter over praat:

 • Pitchworkshops met Peter
 • De ambacht van het schrijverschap
 • Waarom het schrijverschap in eerste instantie geen beroep leek
 • Waar leerde Peter ’t meeste?
 • Het ontdekken van de grote liefde, twintig jaar geleden
 • Van anekdotes tot een verhaal komen
 • Hoe kom je in een creatieve flow?
 • Stuk waar hij het meest fier op is?
 • De karaktereigenschappen van elke goede storyteller
 • Het U2 en CIA complot
 • Peter Perceval op TEDx. De eerste en tweede keer.

.. en zoveel meer.

@PeterADB // InspiringSpeech // PeterPerceval.com // Peter op Bol.com

Beluister dit gesprek ook op iTunes of Spotify.