Ik nomineer Tienen

Lelijk geel huis. Vreemde combinatie van bakstenen. Afgewassen, blauwe stal. Tunnel. Rotzooi. Isolatie op een dak zonder dakpannen.

Een toren met een grote T op.

Ik denk dat we Tienen binnenrijden, want dat bordje in de trein werkt weer niet, en ik zat te lezen. Ik herinner met niet helemaal of ik dit in een boek las, in een film zag, of het mij in BraziliĆ« verteld werd, maar een goede manier om een land te leren kennen, is de trein nemen. De minder mooie kant. Een blik achter de schermen – letterlijk. Oh, hier herken ik de Delhaize. Zoutleeuw is hier ook niet zo ver vandaan. Denk ik. Het blijft thans een lelijke drie kilometer, zo vanuit de trein. Lelijke huizen, grauwe omgeving, en rotzooi rond de sporen.

Het is Tienen. Het bordje werkt ineens wel. Behalve Ugly Belgian Houses, is er ook een prijs voor lelijke treinstations?

Ik nomineer Tienen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.