Investeer in je borstzak!

Bepaalde onderwerpen komen regelmatig terug als zijnde onmisbaar in iemand’s leven. Dagelijks lopen (Murakami’s What I talk about when I talk about running1), mediteren, journalen en een notitieboekje bij de hand hebben.

Vlak voor mijn tweede wandeltocht, van Porto naar Santiago de Compostela, besloot ik om een boekje te kopen. Het bleek de beste investering van 2018 (tot nog toe) te zijn. Voor 60 cent kon ik op elk moment van de dag mijn ideeën neerpennen. Want vergeet het, je herinnert amper wat van je dag, tenzij je het neerpent.

De kleine notities en ideeën schrijf ik, wanneer ze oké zijn, later over in mijn groot notitieboek. Het is een andere manier om bewust te zijn van datgene er rondom je gebeurt.

Ondertussen testte ik de allerkleinste Moleskine’s (de blauwe, zie onder), maar die vallen qua formaat tegen. De grotere passen nog net in mijn broekzak, maar ik heb per ongeluk de geruite versie besteld. Blanko is beter. En nee, de snob in mij heeft geen probleem om te veel geld voor papier te betalen.

(Willekeurige foto van op mijn dak in Antwerpen – ideaal moment om na te denken en neer te pennen. Tenzij C— in de buurt is, dan worden er foto’s gemaakt!)

  1. Ik heb dat boek aan Ruben Van Gucht gegeven, zou hij ‘m al gelezen hebben? 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.