Kapitein Kobe pitcht

Einde vorige week bevond ik mezelf in een finale. Op Eigen Benen Staan. Een reis naar Silicon Valley, samen met Davy Kestens, was de hoofdprijs. Hij ging niet naar mij. Een jurylid fluisterde me iets toe: “Jij staat al op eigen benen”. Misschien. Misschien niet. De man ligt me nauw aan het hart, zijn raad neem ik aan.

Ter voorbereiding van die wedstrijd, moest ik een pitch schrijven. Is dit de richting die Kapitein Kobe uitgaat? Ik weet het nog niet. Maar het pitchen was wel leuk.

______________________________________

Pitch Op Eigen Benen Staan

Hallo iedereen. Mijn verhaal begint in 2009, in Brazilië.

Eén van mijn vrienden had het moeilijk met de taal. Elke keer wanneer hij iets probeerde, zou wel iemand met hem lachen. Zijn accent of woordkeuze. Zijn grappige houding. “Portugees is een moeilijke taal”, of “ik kan geen talen leren”. Of erger: hij zou zich afvragen wat hij hier in godsnaam doet. We denken dat we niet creatief zijn, of geen speciaal talent hebben. Zoiets begint op jonge leeftijd, en wanneer we volwassen zijn, geloven we het.

Onlangs was ik bij IDEO in San Francisco. De honderd-en-één manieren waarop ze creativiteit stimuleren, maakten een grote indruk. Talent ontwikkelt aan een hoog tempo. De uitdaging van de toekomst ligt niet in brutoloon of werkuren. Mensen willen geloven in wat ze doen. Fier en gelukkig zijn. Talent ontwikkelen.

Ik wil met concrete voorbeelden uit hun innovatiecultuur uit Silicon Valley terugkomen. Ontdekken hoe ze menselijk potentieel maximaliseren. Daarna ga ik met Belgische indivudu’s, bedrijven en organisaties  aan de slag – in de vorm van een platform, een evenement of iets anders. Dat is nog open.

In de laatste maanden sprak ik onder andere met Adil el Arbi, Roland Duchatelet, Eefje Depoortere, Karel Van Eetvelt en Lieven Maesschalck over hun moeilijke momenten. Ik vroeg hen, hoe ze hun eigen talenten ontdekten. Tegenslagen overkwamen. Ook zij lijden onder stress, twijfels en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Vandaag contacteren mensen met een jarenlange carrière mij. Of jongeren, die aan de start van hun avontuur staan. In de laatste 3 maanden bereikte de Kapitein Kobe Show meer dan 20 000 mensen. Ze vragen om raad, om inspiratie. De Amerikaanse startupcultuur in combinatie met de succesverhalen van onze landgenoten, zijn een ideale basis om talent te helpen ontwikkelen.

Ik geloof dat we de juiste weg op gaan.

En met Davy aan het stuur, kan ik een versnelling hoger schakelen.

Bedankt voor uw aandacht.

______________________________________

Ik pitch graag, dit was een leuke ervaring. Bedankt aan iedereen die er een mooie avond van maakte.

Gefeliciteerd aan de winnares, Laurien Celis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.