Op date in Wenen

Mijn eerste date in Wenen van donderdag 24 januari. Laat me haar hier Naomi noemen, omdat ik straks naar The Wolf of Wall Street refereer. We leerden elkaar via Tinder kennen, een week voordat we op date gingen. Ons digitale contact was al leuk. Ze had een leuke schrijfstijl, en vroeg me regelmatig “what are you doing right now?“, wat ik een leuke vraag vind om te beantwoorden. Ze leek erg geïnteresseerd.

“And in the telling of the story, I lose my way inside a prepositional phrase.”

Glory, Wye Oak

Ik stond een paar minuten te vroeg aan het Museumquartier te wachten. Onderweg naar daar beluisterde ik Zsa Zsa, om tot rust te komen. Tijdens het wachten, om 14u58, dacht ik “ik zet Glory (de remix) op.” Daar kom ik straks nog op terug.

Ineens was ze daar. Ze droeg een strak wit bloesje en een zwarte broek, die elkaar ter hoogte van haar middel ontmoetten. Ze droeg leuke schoenen – een type schoen dat voor mij bij vrouwen nieuw is, en ik nog nooit had gezien. Een bril met dun montuur. (Daar kom ik ook nog op terug.) Ze was geparfumeerd, maar niet overdreven. Ze droeg geen nagellak. Lippenstift ben ik vergeten. Ik vond in eerste instantie dat ze goed geschminkt was, maar dat kon ook aan de koude gelegen hebben. Ze had donker zwart haar, een hint naar haar Servische afkomst.

We zijn dan beginnen babbelen en rondwandelen. Da’s een ideale manier om het ijs wat te breken, om wat spontaner te kunnen praten. De Maria-Theresien-Platz is ook een ideale plek om aan te vangen. (Ze droeg geen lippenstift.) We zijn door het Eerste (arrondissement) richting de universiteitsplaats gelopen, daar aan de Schottentor.

Ze vertelde me over de bouwmeester van die kerk. Die zou zelfmoord gepleegd hebben omdat de twee torens niet identiek hetzelfde zijn. “Sounds like a very German thing to do.” Ze moest lachen.

We zijn tegen die tijd richting een koffiehuis gewandeld, om bij Gutenberg uit te komen. Niet het meest gezellige plekje, boven althans niet, maar we zaten er wel leuk, en ik zag haar voor het eerst zonder jas. Dat strak topje stond haar heel goed. Leuke borsten, dacht ik.

Ik bestelde er iets om te eten. Het was 16u30 ofzo en ik was nog nuchter. Würstel mit Senf & Kren. Worst met mosterd en nog iets. Blijkbaar is “würstel” dus altijd een vorm van bewerkte worst. Zonder brood, dus ze brachten me een groot bord met twee worsten, een tuub mosterd en iets wat op geraspte kaas leek. Ik dacht oh lekker, kaas, en stak een vorkvol in mijn mond. Ze keek me in ongeloof aan terwijl ik tranen in mijn ogen krijg. Blijkbaar was dat geen geraspte kaas, maar iets Wasabi-achtig (mierikswortel), en ik had net een hele vork in m’n mond gestoken, haha. Ze lachtte.

We zijn dan al pratend verder gewandeld. Over haar studies en stage, over mijn Duits, over Wenen. Gespreksonderwerpen hadden we genoeg, en een stilte voelde nooit bedreigend. Ik zei haar dat ik graag een latte zonder koffie drink, een glas melk dus, en dus gingen we op zoek naar een McDonalds. Ik heb daar al vaak warme melk besteld, maar deze keer zei de medewerkster “dat dat niet mogelijk is.” Oops. Rustig blijven. Naomi heeft een latte besteld, en uiteindelijk kregen we de melk er gratis bij!

We zijn doorgewandeld richting de Stephansdom. Ik heb een regel over donaties en goede doelen, namelijk dat je daar nooit over praat (geleend van Taleb), maar hier zat ik met en dilemma! Ik steek namelijk elke keer in de kathedraal een kaars aan, maar ik had geen euro meer op zak. Ik deed mijn verhaal, en ze leende me een euro.

Ik vind Burg.Ring één van de leukste plekjes die ik tot nog toe heb leren kennen. Ik vertelde dat ik graag met haar daar naartoe wou. De obers herkenden me al, haha, en we kregen het tafeltje waar een “gereserveerd” kaartje op stond, zonder dat we een reservatie hadden.

We zaten daar prima. Zo recht tegenover elkaar in de schemer van 18u en warm licht, begon het eindelijk romantisch te worden. In de reflectie van haar bril leek het alsof honderden lichtjes in haar ogen opflakkerden. Dat komt omdat er in Burg.Ring veel lampen ophangen en op elke tafel een kaars staat. Ik nam haar kin vast en draaide haar hoofd, om de lichtjes nog eens te zien glinsteren. Achteraf zei ze dat ze me op dat moment wou kussen, of dat ze op dat moment wist dat ze het zag zitten. Dat wist ik natuurlijk op dat moment niet, maar ik had wel de indruk dat het goed ging.

Ondertussen had ik honger. Nu, een kebabschotel (zonder brood!) is mijn go-to maaltijd, maar op een eerste date moet ge voorzichtig zijn omdat voor te stellen. Dacht ik. Zij dacht daar anders over, en dus zijn we op de Mariahilfestraße naar Türkis gegaan. Die hun schotel met salade en vlees is prijs-kwaliteit best goed (12 euro waar ik gisteren in Zürich 29,80 Frank voor hetzelfde betaalde).

Het was ondertussen 21u. We begonnen te overleggen over wat we hierna zouden doen. “Wel, het is te laat voor de film van 20u in de cinema,” zei ze. Dit wordt interessant, dacht ik. Ik zag haar denken over het voorstel en dacht, hup, zeg het. Nodig me uit. Ze stelde voor om bij haar thuis Deadpool 2 te kijken. (Ik had haar daarvoor al verteld over een hilarisch filmpje van de twee hoofdrolspelers is, maar dat je best eerste de film zelf bekijkt.)

We zijn dan richting Westbahnhof gewandeld om een fles wijn. Nu, op dit moment dacht ik constant aan haar te kussen, maar het leek me beter om nog een klets te wachten. We hebben dan de tram tot bij haar genomen.

Ze woont alleen in een appartementje op het gelijkvloers. We moesten Netflix via haar iPhone-hotspot kijken, en tijdens het cachen van de film, dronken we een eerste glas wijn. Ik speelde “het nummer van toen ik op je wachtte” (Glory) af. We deelden mijn oortjes, en op dat moment vond ik het tijd om haar te kussen. 10/10 beslissing!

Ze kust heel fijn. Ik denk dat we een gelijkaardige kus-stijl hebben. Ze is niet dominant, maar ook niet afwachtend. Ze had geen schrik om haar heupen te gebruiken, of ondeugend te lachen of haar hoofd weg te draaien. Met haar 1m72 kon ik ook niet maximaal agressief zijn – en dat gevoel vind ik leuk. Al ben ik -denk ik- al bij al wel vrij dominant. Uiteraard. Ik drukte haar meermaals tegen de zetel, waar ze positief op reageerde. Na een tijdje schoof mijn hand over haar bh. (Om de één of andere reden krijg ik bh’s in een vingerknip open. Ze was onder de indruk. Ook vanwege mijn logica: “In plaats van je bh telkens waar aan te doen, kan je die toch beter uit laten?“) Zij was het “als ge één keer aan mijn borsten zit moogt ge heel de avond aan mijn borsten zitten”-type. Ik had de indruk dat ze zich in het algemeen comfortabel in haar lichaam voelde. Da’s een verademing.

We zijn dan uiteindelijk Deadpool 2 beginnen kijken om 22u30 – tegen 03u30 hadden we de film uitgekeken. De tussenpauzes werder telkens intenser. Om 02u15 vroeg ze of ik eigenlijk van plan was te blijven slapen. (Ah ja, tijdens het kussen hebben we regelmatig met onze tanden en kaken tegen elkaar gezeten, het was op momenten heftig.) Ik wou vriendelijk zijn en zei “ik kan op de sofa slapen, want terugwandelen doe ik nu liever niet meer.” Waarop zij weer het initiatief nam (<3) en “als ge blijft slapen, is dat bij mij” zei. Haha. Oké. Prima. Ik herken de mogelijkheid soms zelfs niet wanneer de deur wagewijd openstaat. Meer reden om intens te kussen. Ik denk dat ook heel tof zou zijn om met haar ‘s nachts in de zomer rond te bollen, met muziek op de achtergrond, de ramen naar beneden en de verwarming maximaal op.

Ik ga nog een douche nemen voor het slapengaan, jij?” vroeg ze. “Ik douche me liever ‘s morgens,” antwoordde ik. Terwijl ze aan het douchen was, besefte ik wat een onnozeliteit ik net uitgesproken had. Uiteraard gaat gij douchen, dwaas. En dat heb ik gedaan. Ik mocht haar tandenborstel ook gebruiken – oef.

Goed, we zijn dan naar haar slaapkamer gegaan, om tegen 04u10 kanariegeil te ontdekken dat geen van ons condooms had.. ik, de ultieme piekeraar, die met het grootste gemak worst-case scenario’s verzint, kan blijkbaar geen rekening houden met best-case scenario’s, terwijl ik thuis genoeg condooms heb liggen tot ie paars ziet. Zij, die net ingehuisd was, had er ook nog geen nood aan gehad. We zijn dan op de tast verder gegaan. Ik had trouwens constant het gevoel dat ze zei wat ze wist wat ze wou en dat ze graag meewerkte. Ook toen we van Frans kussen naar Franse cijfercombinaties overschakelden, bijvoorbeeld. Om 04u40 had zij haar eerste orgasme. Ik om 04u50. Tijd om te gaan slapen.

Rond 9u30 werden we wakker en is ze naar de supermarkt gegaan voor condooms en melk, terwijl ze “don’t move, stay here” zei. “Ja, gij drinkt uw koffie met melk hé,” en dus is ze dat gaan kopen. En condooms, zodat we seks konden hebben.. of dat was toch het idee.

Toen ze me ‘s morgens wakker kuste, was ik snel opgewonden! Toen ik dat condoom aan had, lukte het ineens niet. Ik dacht “oh nee erectie-problemen, nu al!?” en moest aan Herman Brusselmans denken terwijl ik op haar lag. Yikes. Geen aanrader. Ik zei “er is iets fout en ik weet niet wat en ik schaam me” waarop zij zei “doet toch niets, er is niks aan de hand.” Na een paar minuten geklungel viel me iets te binnen – ik was al urenlang niet meer naar het toilet geweest!! (Want zelfs à la DiCaprio lukte het niet.) DAT IS HET! Be right back. Effe geplast en ta-da, alles werkte weer.

Tegen 11u30 opgestaan, gedouchet, koffie met melk gedronken en rond 13u vertrokken, 22u nadat we elkaar ontmoet hadden.

Het einde.

(Aangezien ik op de date zelf geen foto’s voor publicatie gemaakt heb, een foto van het schrijf- en recapitulatieproces.)


2 reacties

erik 26 februari 2019 Reageer

Heerlijk verhaal vrind. En condooms? ‘t Is de ultieme mindfuck. Wanneer je er angst voor hebt, dan gaat ‘t juist mis. Misschien leuk om’s een retraite te komen doen bij mijn tantraschool. You’d fit right in 🙂

Kobe van Reppelen 26 februari 2019 Reageer

Sommige details zijn voor privégesprekken! Hey, als je me uitnodigt, graag. Waar/wanneer en ik zal er zijn. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.