Drie maanden aan boord bij Kapitein Kobe: so far so gut.

Hoi team,

Einde vorige week bevond ik mezelf in een finale. Op Eigen Benen Staan. Een reis naar Silicon Valley, samen met Davy Kestens, was de hoofdprijs. Hij ging niet naar mij. Een jurylid fluisterde me iets toe: “Jij staat al op eigen benen“. Misschien. Misschien niet. De man ligt me nauw aan het hart, zijn raad neem ik aan.

Ter voorbereiding van die wedstrijd, moest ik een pitch schrijven. Deze staat online op kapiteinkobe.be: klik hier.

Kapitein Kobe cijfers
Op de achtergrond: Ben Lambrechts (“De Superman van Limburg”) en Patrick Kestens (vader van Davy, CEO Corda Incubator)

Bij zo’n pitch komt wat opzoekwerk kijken, en een aantal cijfers deel ik graag met jullie:

 • Het Kapitein Kobe project ontving in drie maanden meer dan 25 000 hits
  • 5 000 hits voor de podcast, via de website, iTunes en Youtube
  • 13 000 hits voor de website, kapiteinkobe.be
  • 10 000 hits via artikels op Bloovi en ieLon
  • Ik doe m’n best om in de mainstream media te komen met mijn verhalen. Dat is een perverse situatie: op kwaliteit staat geen kwantitatieve maatstaf, maar het is en blijft leuk om te zien dat je meer en meer mensen bereikt. En ooit, als het even kan, schuif ik nog bij Lieven aan tafel.
 • De kost per aflevering ligt rond de 60 euro, exclusief mijn eigen tijd
  • 15 euro transport- en parkeerkosten
  • 10 euro hosting per aflevering (website en podcast)
  • 15 euro per tekening
  • 20 euro diverse kosten (drank, eerste gesprek voor effectief interview, deelname conferenties, transcript van het gesprek)
  • 5 euro materiaalkost (op basis van 50 interviews dit jaar)
  • Per gepubliceerd uur aan audio spendeer ik plus minus 8 uur (reistijd, voorbereiding, effectief interview, postproductie, artikel voor website)
  • De totale kost schat ik op 2000 euro voor dit jaar, en het is elke eurocent waard.

Zoals je ziet, is dit niet goedkoop. Er kruipt veel geld, en nog meer tijd in. Maar je krijgt er ook iets voor terug.

 • Ik mag fantastisch interessante mensen ontmoeten
 • Ik werk met passie aan dit project
 • Ik ontving afgelopen weekend mijn allereerste “real life fan”. @Ruben was zo vriendelijk om op mij af te stappen en mij te feliciteren met mijn werk.

Wat brengt de toekomst?
Er staan nog 15 interviews op de planning. Deze heb ik al opgenomen, en publiceer ik nu in chronologische volgorde: Jean Cornet (deze week), Karel van Eetvelt, Jan Peumans, Jozefien Daelemans, Adil el Arbi, Frank Maene, Lieven Maesschalck, Lotta Beck, Guido Everaert, Karl Mortier, Karolien Olaerts, Ben Lambrechts, Frank de Winne, Peter Perceval, Eefje Depoortere.

Daarna komt de nieuwe lichting aan bod. De aanpak is deze keer iets anders. Het formaat blijft hetzelfde: lang, en in depth. Maar nu spreek ik op voorhand met mijn gasten. Ik wil beter weten wie ze zijn, wat ze gedaan hebben, voordat ik ze met mijn vragen bestook. Daarom zat ik al samen met:

Ik zit op voorhand met deze toppers samen, om betere gesprekken te kunnen brengen. Ik wil fier terugkijken naar mijn interviews, en er zit nog erg veel marge op. 😉
_________

Ten slotte bedank ik jou. Bedankt om me te volgen, om mijn verhaal mee vorm te geven. Behalve de trieste gebeurtenissen in Brussel, ontvingen we ook in de familie slecht nieuws. Uit respect voor mijn neefje, ga ik niet teveel in detail. Als graadmeter kan ik wel dit meegeven: maandag tests in Genk, dinsdag extra testen, woensdag om 8u op kindergeneeskunde in Gasthuisberg. Het is serieus.

Ik zie mezelf niet als een persoon die anderen raad moet geven, maar als ik dit artikel met één wens mag afsluiten, is het dit: geef de persoon langs je eens een complimentje. Een glimlach kan de wereld veranderen. Dit nummertje past daar bij.

Warme groet,
Kobe

Hi, ik ben Kobe. "Kobe van Reppelen is a 25-year old writer and entrepreneur. After having lived in Belgium, Brazil, and Germany, he now travels the world looking for the best stories from extraordinary people. In these stories, he details the lives, choices, and careers of people ranging from ministers to billionaires and artists. His unique style of interviewing helped his podcast become one of the most popular Belgian podcasts. He is currently working on his first book, bundling the most valuable lessons into a gateway to self-fulfillment."

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.