Voor een jongen zoals mij, bij een meisje zoals jou

Hoe groot is de kans dat wij hier samen zouden staan, hand in hand, voor het water, voor de briljante weerkaatsing van de zonsondergang, de lantaarnpaal, en het licht dat op het terras van de wolkenkrabber brandt. Ik staar voorbij je bruin-blauwe ogen richting oneindig, en vraag me af hoe lang mijn arm al jouw grenzen bewaakt.

Je was onvergetelijk, sinds ik je voor de eerste keer ontmoette, ver weg van hier. Veel tijd was er niet, of de ruimte was niet klaar om onze twee geesten de tijd en plaats te geven die we nodig hadden. Ik keek naar jou, jij knikte naar mij. Ik zag de reflectie van mijn glimlach in jouw gezicht, de spiegel die mijn gevoelens op de subtielste manier vertalen. Alsof jij denkt wat ik denk, voelt wat ik voel, wenst wat ik wens.

Ik kwam je later terug tegen. Ergens in een donkere plek, met selectieve verlichting, blauw en rood, waar de contouren van jouw lichaam beweegden op het ritme van de nacht, in een plek waar jouw hartslag de bron van mijn energie was. In een draai zag ik hoe je naar me keek, en glimlachte, en hoe perfect je opgestoken haar, shirt, gebogen hoofd, en een seconde, snel en machtig zoals de bliksem, dit heldere moment voor eeuwig in mijn geheugen inslaat.

Iets later waren we op weg naar de eindbestemming die ons tot deze plek bracht. Een reis omgeven door pracht en praal, door de kleuren en geuren waarmee wij het moment behangen, door de lens van een sprookje zonder einde.

Achteraf bekeken is het eenvoudig te begrijpen waarom een jongen zoals mij valt voor een meisje zoals jou. Ik voel me veilig, geborgen, bij iemand die haar hand uitsteekt, die me vastneemt wanneer ik naar hulp zoek, die een lichtje brandt in de duisternis van mijn hart. De duisternis die nu het water dreigt te overmeesteren. Hand in hand, in het hier, in het nu, in de beweging van de storm die door mijn lichaam vloeit, heb ik iemand gevonden om het moment mee te delen.


(Fall For Your Type stond op tijdens het schrijven. De instrumental versie is misschien nog beter.)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.