Waar ik in december (aan) werk

November vliegt voorbij, en december is traditioneel een drukke maand. Staat op het programma:

  • Boek twee. Wat een gigantisch vermoeiend werk, wat niemand ooit gaat lezen, maar goed. Ik glimlach regelmatig bij mijn eigen notities, zoals deze: “Gisterenavond kwam C. naar Antwerpen. Ik was alleen in het appartement, de drie anderen waren allemaal buitenshuis. Ze leunde tegen het tafelblad, waarop ze zich verschrok, aangezien dat los op het onderstel ligt. Vijf minuten later stonden we in de keuken. Ze verschrok zich opnieuw toen ze tegen het keukenblad leunde, wat ook los op het onderstel ligt. “Hangt hier iets vast!?” Ik kuste haar en stak mijn hand in haar broek. “Nu moeten we wel seks hebben”, zei ze. Ze werd deze morgen langs me wakker, en is ’s voormiddags met de trein vertrokken.” Oktober, november en december 2016 zijn gedaan. Januari en februari 2017 gaan goed vooruit. Juni/juli 2017 is ook bijna volledig overgetyped. Ik ben van plan om het één keer na te lezen en een eerste editie te publiceren. Over de jaren heen kan ik er dan aan verder werken.
  • Ik denk al langer om een aantal principes/filters op papier te zetten, eventueel in combinatie met een deel aforismen (zoals “Als kind leer je spreken; als volwassene leer je zwijgen.”) die ik over de jaren heen heb opgeschreven. Al dan niet in boekvorm.
  • Midden december ga ik een weekje naar Rome, een vriendin bezoeken.
  • Elke dag 10 000 meter roeien. Ik roei weer regelmatig, sinds een week of twee, en schakel van 2000m/5000m/10000m (ik wisselde af) over naar enkel 10000m. Dat is zo’n 40 à 45 minuten per dag. Je kan niet dagelijks roeien en overgewicht hebben.
  • Strikt aan mijn eetschema houden: enkel vlees, water, koffie en rode wijn. Dat is in december altijd een uitdaging.
  • Meer lezen. Extreme OwnershipDe Wereld van Gisteren en Investing: The Last Liberal Art wil ik zeker lezen. En eventueel The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer. Ik las vandaag trouwens Men’s Style: The Thinking Man’s Guide to Dress (Amazon) uit. Een aangenaam boekje voor 27-jarigen zoals mij. Een leuk cadeau’tje.

Ik ben nog op zoek naar een (volledige) digitale woordenlijst van de Nederlandse taal, voor een zijprojectje. Ik heb al bij de woordenboek-makers nagevraagd, evenals een paar websites, maar voorlopig zonder succes. Iemand?

(Aangezien ik nergens op sociale media foto’s kan delen, doe ik het hier. Mijn werkplekje, in Antwerpen, voor zolang ik er nog zit. Bonuspunten als je de twee boeken in het licht herkent*.)

 

 

 

 

 

 

 

Hackers and Painters van Paul Graham en The Elephant in the Brain van Hanson & Simler.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.