Het eenvoudigste octopusrecept – 5 ingrediënten 🐙🐙🐙

De basis voor een heerlijke “Polvo à Lagareiro” – de Portugese klassieker. 🙂

Ingrediënten:

  • Octopus (1-2.5kg, tel een halve kilo per persoon)
  • Witte of zwarte peper
  • Kruidnagel
  • Look
  • Witte ajuin (1 grote of twee kleine)

Bereidingswijze:

  1. Gooi alles in een pot samen, ongepeld, met een scheutje olijfolie. Laat 30-45 minuten met deksel op medium vuur.
  2. Draai de octopus om, met voorzichtigheid voor de tentakels. Roer even door de groenten en kruiden.
  3. Laat nog een 30-tal minuten doorkoken, zonder deksel. Prik met de vork – als ie er vlot in gaat, is het gaar.
  4. Optioneel: doe er wat hele gepelde tomaten bij, pronto!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *